PayPal

Donați ptr IRIR prin PayPal


"Exercițiu" la Școala de Vară
(Valeriu Antonovici)

TVR spală cadavre?

Cel spălat, încă viu dar cadavru din perspectiva moralei și a caracterului, era Constantin Bălăceanu-Stolnici într-o emisiune de pe TVR 2 numită (culmea) Unora le place. O personalitate care inspiră respect în toate direcțiile, “o conștiință a secolului”, astfel a fost alintat de către prezentatorii TVR odiosul informator al Securității Constantin Bălăceanu-Stolnici. Ignoranță? Incompetență? Premeditare?

Iată cum comenta această apariție Cezar Paul-Bădescu în “Dilema Veche”:

Zilele trecute am văzut la televizor încă o dovadă a minunilor pe care le poate face chirurgia plastică şi recuperatorie pe plaiurile noastre. La emisiunea Unora le place de la TVR 2, Florian Lungu şi Mike Godoroja l-au avut invitat pe Constantin Bălăceanu-Stolnici, să ne povestească cum e cu rădăcinile muzicale ale poporului român. Invitatul era prezentat ca savant de excepţie, academician respectat şi chiar ca o „conştiinţă a veacului“ (Florian Lungu). Nu s-a făcut în schimb nici o referire la colaborarea cu Securitatea a acestei conştiinţe. Dacă ne-am fi născut ieri şi am fi văzut această emisiune, am fi crezut într-adevăr că avem în faţă un monument al probităţii morale şi profesionale, nu un turnător cu nume de cod „Laurenţiu“, care s-a autopropus Securităţii pentru colaborare, care a cîştigat bani buni pentru delaţiunile sale şi care, printre altele, a participat la acţiunile poliţiei politice împotriva lui Vlad Georgescu, directorul Europei Libere. Chiar dacă nu ne-am născut ieri, parcă-parcă ne venea să-l credem pe Florian Lungu cînd ne vorbea despre cît de extraordinar e invitatul lui, că prea le zicea cu foc!…

România este ţara în care chiar şi cele mai harnice dame de consumaţie sînt revirginate la minut şi sînt prezentate poporului ca adevărate întrupări ale neprihănirii. Mai uscate, mai curate, acum cu 30% mai mult! Orice grozăvie ai face, în ţara asta se pare că nu ai nici o şansă să te compromiţi. Chiar dacă-ţi sînt scoase la lumină matrapazlîcurile, chiar dacă ajung la public tot felul de dovezi ale mîrşăviilor tale sau ale lumii joase în care te învîrţi, a doua zi poţi apărea la televizor ca o floare, iar cei din jur să te crediteze ca autoritate morală şi lider de conştiinţe.

Comments are closed.