PayPal

Donați ptr IRIR prin PayPal


"Exercițiu" la Școala de Vară
(Valeriu Antonovici)

Institutul Român de Istorie Recenta (IRIR) a fost înființat în anul 2000 din inițiativa domnului Coen Stork, fost ambasador al Olandei în România (decembrie 1987 – mai 1993). Denumirea oficială a institutului este Fundația pentru Studiul Istoriei Recente a României. Finanțarea inițială a venit din partea Ministerului de Externe al Olandei prin programul MATRA. IRIR este înregistrat la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu numărul 21/PJ/2000.

IRIR s-a dedicat ideii de a obține rezultate științifice propunînd noi teme de cercetare și perspective novatoare asupra trecutului recent al României. Rezultatele obținute de institut au fost făcute cunoscute prin conferințe internaționale, cărți și articole, inclusiv publicarea mai multor colecții de documente și interviuri din categoria istoriei orale. De exemplu, IRIR a publicat mai multe lucrări în cadrul colecției “Document” a editurii POLIROM.

Ca organizație independentă, privată și non-profit, IRIR depinde de donații și contribuții din partea persoanelor particulare, a societăților comerciale, a tuturor entităților interesate să sprijine o activitate de pionierat în explorarea și reconstituirea istoriei recente a României.

Cei care doresc să susțină și să ajute IRIR sunt rugați să ne contacteze direct.